In de zorg wordt een papieren hoofdpijndagboek gebruikt om een diagnose te stellen bij hoofdpijn. In het NCA kunt u nu ook gebruik maken van een digitaal hoofdpijndagboek, in de vorm van een app op uw telefoon. Daarmee heeft u uw hoofdpijndagboek altijd en overal bij de hand. En u heeft zo ook zelf inzicht in de metingen, wat u helpt in het gesprek met uw zorgverlener.

De juiste zorg op de juiste plek

Het digitale hoofdpijndagboek is voor u en voor uw zorgverlener makkelijk en overzichtelijk. En helpt bij het stellen van de juiste diagnose.

 

Hoe werkt het digitale hoofdpijndagboek?

  • Uw zorgverlener meldt u aan voor de app.
  • U krijgt een e-mail met daarin uw gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u kan inloggen in de app. U logt in met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u per mail ontvangen heeft.
  • Tijdens het opstarten van het dagboek leest u wanneer u kunt starten met het bijhouden van het dagboek.
  • De eerste dertig dagen vult u het dagboek elke dag in in de app. De app geeft u dagelijks een herinnering om het in te vullen. In overleg met uw zorgverlener gaat u na de eerste dertig dagen eventueel door met het bijhouden van het dagboek, dit hoort u tijdens uw eerste afspraak.
  • Tijdens uw eerste afspraak bespreekt uw zorgverlener het digitale hoofdpijndagboek met u. Op basis van uw gegevens stelt de zorgverlener een diagnose en een behandelplan op.